Szigetvár

2019.06.22. 12:30

Zeneszóval tisztelegtek a várvédő hősök előtt

Nyolcadik alkalommal tartják meg június 22-én a Szigetvári Nemzetközi Fúvós Fesztivált.

T. V.

Az eseményt 2012-ben indították el, amikor Szigetvár megkapta a Civitas Invicta, azaz a Leghősiesebb Város kitüntető címet. A fesztivál célja a zene általi tisztelgés Zrínyi Miklós várkapitány és hős katonái előtt. A rendezvényen a horvát Daruvári Fúvószenekar mellett a Kaposvári Helyőrségi Zenekar, a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és a házigazda Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar szolgáltatja a zenét.

A fúvósok 11-től menetzenével vonultak végig a város különböző pontjain, magyar történelmi indulókat játszottak. A Daruvári Fúvószenekar a Szabadság úti Juranics- szobortól indult, a dombóvári zenekar a Szent István lakótelepnél kezdett. A kaposváriak a Görösgali útról indultnak, a Zrínyi Miklós Fúvószenekar pedig a Zrínyi térről.

A délutáni program 5 órakor kezdődik a Zrínyi téren a zenekarok bevonulásával. A helyszínen a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar előadásában a Civitas Invicta fanfár hangzik el először. A megnyitó után a közönség átvonul a várban felállított színpadhoz, ahol a zenekarok műsora következik.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!