Komló

2019.07.08. 16:28

Megújulhat a sportcsarnok és a futófolyosó is

A városi sportcsarnok és a Komlói Bányász futófolyosója épületének energetikai korszerűsítésére nyert 162 millió forintot a komlói önkormányzat. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően önrészre sincsen szükség.

W. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jelena Danilovic

Mint ismeretes, évek óta folyik az önkormányzati ingatlanok energetikai korszerűsítése Komlón. A pályázati lehetőségek és a város saját fejlesztési forrásainak maximális kihasználásával többek között számos közintézményt, a Szent Borbála Otthont és az óvodákat is érintette a projekt. Az épületek állapotától függően például szigetelésre, fűtéskorszerűsítésére és napelemek telepítésére került sor a legtöbb helyen.

A következő, harmadik energetikai nagy projekt helyszíne két sportlétesítmény lesz. – Tavaly nyújtottunk be pályázatot több mint 162 millió forintra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz (TOP). A gondos előkészítő munkának köszönhetően a teljes összeget megkaptuk, így a sportcsarnokban és a Komlói Bányász futófolyosóján is minden tervezett beruházást el tudunk végezni – kommentálta a pályázati döntést Polics József, Komló polgármestere.

A sportcsarnok – egyébként szintén évek alatt, több lépésben felújított – épületére napelemeket telepítenek, a futófolyosóra viszont alaposabb átépítés vár. Külső falszigetelést és új nyílászárókat kap az épület, korszerűbbre cserélik a fűtési rendszert, napelemek kerülnek a tetőre és mindezek mellett a mosdókat is akadálymentesítik.

Polics József hozzátette, a pályázati pénzre már leszerződött a város, a kivitelezésre pedig hamarosan kiírják a nyílt közbeszerzést. – Ennek eredményétől függően indulhat a tényleges munka, amit 2021 júniusáig kell befejeznünk, de szeretnénk ennél korábbra elkészülni – foglalta össze a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában