Mohács

2019.07.19. 12:05

Negyven hektárral bővítik az Ipari Parkot

A Pécsi úton található körforgalomtól északkeletre eső területen negyven hektárral bővül az ipari park Mohácson.

M.B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A beruházás részeként a közműveket, a távközlési és kommunikációs hálózatot is kiépítik azzal a céllal, hogy a városban beruházni szándékozó befektetők számára megfelelő nagyságú és minőségű terület álljon rendelkezésre.

Nyolcszázmillió forint összegű, vissza nem térítendő pályázati támogatásban részesült Mohács, amely révén 40,1 hektárral bővítik az iparterületet. Fontos kiemelni, hogy a beruházáshoz önerőre nem volt szükség, ami azt jelenti, hogy a városnak lényegében nem kerül pénzébe a fejlesztés.

A rendelkezésre álló összegből a már meglévő ipari park szomszédságában, az 56-os és az 57-es főutak csomópontjától (azaz a Pécsi úti körforgalomtól) északkeletre eső területen alakítanak ki a tervek szerint újabb, ipari célokra alkalmas területet.

Minderre elsősorban azért van szükség, mert a mohácsi ipari parkban jelenleg nincsen az igényeknek megfelelő, valóban nagy kiterjedésű szabad terület a betelepülni kívánó jövőbeli befektetők számára.

A fejlesztés keretében úgynevezett feltáró utakat, buszmegállót és gyalogátkelőt is kialakítanak majd. A területen jelenleg nincsenek közművek, ezért az ivóvíz-, a szennyvíz-, a gáz- és az elektromos hálózatot is kiépítik majd, valamint természetesen a távközlési és kommunikációs hálózatot is.

A Mohácsi Ipari Park kihasználtsága egyébként jelenleg is magas, a betelepült vállalkozások több mint kétezer munkavállalót foglalkoztatnak – utóbbiak száma jelentősen növekedhet a már megkezdődött beruházás eredményeképp.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!