Patacs–Bicsérd

2019.07.17. 09:57

Új, tágasabb telepre költöznének a jövőben

A Pécs határában található Mancs­Ranch állati suliban minden lakó szabadon és harmóniában él egymással. Fejes Rózsa, az alapító pedig idejét és energiáját nem sajnálva foglalkozik az állatokkal, akik nemcsak aranyosak és jól neveltek, de elképesztő mutatványokra is képesek.

T. V.

Itt él többek között Papaya, a koati medve, Kókusz, a szamár, Caloundra, a kenguru, Zsebibaba, a kecske, Morpheusz, a cane corso és még sokan mások. Jelenleg összesen harminchatan vannak, egytől egyig nagyon okosak, emberszeretetük szemmel látható.

Rózsa a munkája mellett rengeteg időt tölt az állatokkal és foglalkozásokat tart gyerekcsoportoknak vagy akár felnőtteknek is. A Mancs­Ranch állatai meghívás alapján sok-sok gyerekprogramon, iskolában vesznek részt, ahol a kicsiknek rengeteg örömöt szereznek. A gyerekek nagy kedvencei a lámák, a sok simogatás pedig nemcsak az állatokra van jó hatással, a gyerekek mindennapi feszültségüket is le tudják vezetni egy-egy ilyen alkalmon.

A MancsRanch csapata a közelmúltban ellátogatott a Bicsérdi Burgonyafesztiválra is. Mint megtudtuk, voltak olyan családok, akik csak az állatbemutató miatt jöttek el a fesztiválra, Zala megyéből is érkeztek érdeklődők. De olyan idős hölgy is volt a helyszínen, aki úgy fogalmazott, ő már 83 éves, de nagyon boldog, hogy ezt a pillanatot megélhette.

– Bicsérdre megyünk a legtöbbször, egy évben legalább négyszer-ötször. Mindig szívesen látnak itt minket, a mi szívünkhöz is ez a hely áll a legközelebb – mondta Fejes Rózsa.

Az alapító elmondta, úgy érzi, már kinőtték a patacsi telepüket, most új területet keres állatainak. Az állatfarm számára olyan terület lenne a legjobb, mely legalább öt-hatezer négyzetméter, nagy, sík és van rajta egy épület is. Szívesen költöznének Bicsérdre, egyrészt mert közel van Pécshez, másrészt mert mint említette, nagyon jó a kapcsolatuk a helyiekkel és Vér József polgármesterrel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!