Mohács

2019.08.15. 15:55

Csataévfordulóra emlékeznek rendhagyó programokkal

A magyar történelem sorsfordító eseményének megemlékezésére készülnek a Duna-parti városban. Ebben az esztendőben az eddigiektől eltérő programokkal is készülnek a rendezők a mohácsi csata évfordulóján: augusztus 29-én a Széchenyi téren a hagyományokat állítják középpontba, bemutatókkal, fellépőkkel várják a közönséget, este pedig a Csík Zenekar koncertezik. A Sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen Nagy István agrárminiszter mond ünnepi beszédet.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A mohácsi csata évfordulóján tartandó hivatalos megemlékezések mellett ezúttal a szervezők szándéka szerint a hagyományok kapnak nagyobb hangsúlyt. Ennek jegyében a Széchenyi téren délután kettőtől vásár jelleggel kézművesek kínálják majd a portékáikat, s a Csőszi Hagyományőrző Egyesület tart bemutatót. Láthatunk párviadalokat, korabeli fegyvereket, öltözékeket, sátrakat. Háromnegyed hatkor Szemző Angéla és zenekara, utána a Sátorhelyi Néptánc Együttes lép fel a téren felállított nagyszínpadon, utánuk pedig a Schneider Lajos Népdalkör következik.

A főtéri programok zárásaként, este nyolc órától a Csík Zenekar ad másfél órás koncertet. A Kossuth-díjjal kitüntetett zenekar a hazai népzene egyik legismertebb előadója, a várakozások szerint minden bizonnyal pazar élmény lesz a fellépésük. A Sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen a megemlékezés és koszorúzás délután ötkor kezdődik, ünnepi beszédet mond Nagy István agrárminiszter. Az előkészületek szerint az emlékparkba fél ötkor ingyenes buszjárat indul a Széchenyi Téri iskola Arany János utcai szakaszáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában