Szigetvár

2019.08.15. 10:30

Feléled a múlt a Zrínyi Napokon

A szigetvári végvári hősök és Zrínyi Miklós 1566-os önfeláldozó hősiességéről 1833-tól kezdve minden évben rendszeresen megemlékeznek Szigetváron.

T. V.

Fotó: Laufer László

Kevesebb mint egy hónap múlva ismét hagyományőrzők veszik birtokba a szigetvári várat és a város utcáit. Szigetvár legnagyobb rendezvényét, a Zrínyi Napokat idén szeptember 5. és 8. között rendezik meg. A négy nap alatt városba látogatók átélhetik az élő Zrínyi-kultusz varázslatát, az interaktív programokhoz kapcsolódva részeseivé válhatnak a hősi várvédelem körül kibontakozó történetnek, a végvári küzdelmeknek és a Kitörés pillanatainak.

Az eseménysorozatot a hősök tisztelete köré épülő kegyelet, a Zrínyi Napok évszázados hagyományai és a kulturális sokszínűség jellemzi, ez minden más fesztiváltól megkülönbözteti az ünnepséget. A színház és a zene szerelmeseinek is kedveznek a rendezvény szervezői, Charlie, Bródy János, Dolák–Saly Róbert előadásai is megtekinthetőek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!