BARANYA

2019.09.27. 11:30

Ismét népszerűsítették a vadhúst

A fiatalok örömmel fogadták a mesterszakácsok által készített finomságokat.

B.D.

Ismét nagyszabású promócióval népszerűsítette a fiatalok körében a vadhúsfogyasztást a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezete. A pécsi ANK-ban most négy osztály kóstolhatta meg a mesterszakácsok által vadhúsból készített ételeket. Az Agrárminisztérium az utóbbi időben rengeteget dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon, ennek azonban egyik feltétele, hogy minél többen megismerkedjenek a vadhúsok ízével.

Az eseményen felszólalt többek között Őri László, Pécs alpolgármestere, Rittlinger József, a NAK Baranya megyei elnöke, valamint Agyaki Gábor, az OMVK Baranya megyei szervezetének elnöke is. Őri László kitért arra, hogy a rendezvény egy példaértékű összefogás eredménye, valamint megköszönte a baranyai séfek együttműködését, majd felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy legyen bátorságuk megkóstolni ezeket az ételeket, hiszen sokféle olyan íz, alapanyag van, ami egészséges és mégsem találkoznak vele a mindennapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában