Mohács

2019.09.17. 08:03

Új rend szerint működik a piac

Néhány hete adták át a 650 millió forintos beruházással elkészült új piacteret, amely részben új rend szerint működik. Az ezzel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat szívesen fogadják.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Augusztus 22-én adták át a másfél év alatt készült új mohácsi piacot. A mintegy 650 millió forintba került beruházás célja az volt, vonzó környezetet teremtsenek a környező települések termelői és lakossága, valamint a turisták számára, segítve ezzel a helyi termelőket, hozzájárulva a kereslet és a kínálat erősödéséhez, a helyi gazdaság élénküléséhez.

A több mint 3100 négyzetméter hasznos alapterületű új létesítményben vasbetonból készült födémszerkezetet húztak a piacnak helyet adó tér fölé, mosható térburkolat, raktárak, hűtőkamrák várják a kereskedőket és a vevőket. A fedett és nyitott árusítóteret is tartalmazó piactéren zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat és raktárakat építettek, hatósági és piacfelügyelői irodát alakítottak ki, továbbá elsősegélynyújtó helyiséget hoztak létre. Az árusítótéren 160 darab rozsdamentes, mosható felülettel ellátott, mozgatható asztalt helyeztek el, a tisztaságról pedig egy új kommunális takarítógép gondoskodik.

A tetőn parkolók kaptak helyet, ezekhez a Jókai utca felől fűthető, így télen csúszásmentes rámpa vezet. A várakozóhelyeket árnyékolók védik az időjárás viszontagságaitól. A parkolószint felett napelemeket szereltek fel, valamint két darab, elektromos autók töltésére alkalmas állomást építettek. Az új piactér megnyitásával új piacrendet is meghatároztak. A bejáratokat este hat órakor zárják, a piac területe hajnali öt és 18 óra között közelíthető meg.

A parkolót ugyancsak délután hatig lehet használni, a tovább bent álló járműveket a rámpa-redőny nyitásakor, reggel 5-kor lehet legkorábban elvinni. A piac területén parkolni vagy a piacon gépjárművel áthajtani tilos, az árusok a kirakodás időszakára behajthatnak a piac területére. Piaci napokon (szerda, szombat) 8 és 11 óra között még áruszállítás miatt sem lehet behajtani a létesítménybe.

Az önkormányzat várja az új piac működésével kapcsolatos véleményeket, kíváncsiak a tapasztalatokra, a működést javító észrevételek alapján igyekeznek mindenki számára praktikus, új piacrendet kialakítani. (e-mail: [email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!