Pécs

2019.10.04. 17:15

Egészen különleges kincseket kerestek

Izgalmas felfedezőjátékkal nyitotta a Múzeumok Őszi Fesztiváljának pécsi programjait a Janus Pannonius Múzeum a napokban.

Zs. J.

A „Kreatív Pécs – akik a várost naggyá tették” című városismereti kincskereső játék során egy, a múzeum által fejlesztett mobiltelefonos applikációval járhatták végig a csapatok a Tettye környékét. Az applikáció változatos kérdéstípusokon keresztül ismertette meg használójával az adott városrész nevezetességeit. A megmérettetésre harminc csapat nevezett, és a csapatok több mint fele felső tagozatos és középiskolás kategóriában indult.

A játék eredményhirdetése szombaton, október 5-én lesz a Csontváry Múzeumban. Ezen a délelőttön az UNESCO Csontváry-emlékév alkalmából rendez sokszínű matinét a múzeum „Napszínező” címmel. A látogatók játékos formában ismerkedhetnek Csontváryval, és számos színes program várja a családokat, lesz napszínelemzés, színkörpörgető, mikroszkópos és lepkeismereti foglalkozás, homokképműhely és közös tájképfestés.

A „Napszínező” matinét követő szombaton, október 12-én ismét családi programmal készülnek, a szervezők a földtani érdekességeket népszerűsítő geotóp túramozgalomhoz is csatlakoznak „Az év ősmaradványa” nyomában elnevezésű túrával. A Természettudományi Osztály Jurassic Túra­klubja ezúttal nyílt túrát indít, a múzeumunk gyűjteményében is fellelhető híres mecseki ősmaradvány, a Komlosaurus lábnyomainak első pécsi (Pécs-Vasas) és komlói lelőhelye közötti útvonalon. A program a komlói József Attila Városi Könyvtár közreműködésével valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!