Baranya

2019.10.02. 16:10

Munkajogi segítséget is kértek a JOGpontoktól

Három éve hozták létre az ingyenes munkaerőpiaci jogsegélyhálózatot, az úgynevezett JOGpontokat, hogy jogi segítséget nyújtsanak a munkavállalóknak, munkaadóknak.

Zs. J.

Az EU-s támogatással megvalósult projekt pécsi zárórendezvényén elmondták, hogy a régióban a három év alatt 33 ezer ügy érkezett hozzájuk, és több mint 15 ezer személyes tanácsadásra került sor. Baranyában Pécsen kívül Bólyban, Komlón, Mohácson, Sellyén, Siklóson, Szentlőrincen, Szigetváron, Harkányban voltak JOGpontok, ahol személyesen adtak tanácsot az ügyfeleknek, de telefonon, interneten keresztül is segítséget lehetett kérni.

Munkajogban kértek eligazítást a legtöbben, munkaszerződések létrejöttében, megszüntetésében. A másik fontos téma a társadalombiztosítási jog volt, főleg a gyesről visszatérő anyukák kértek segítséget, hogy mit tehetnek, ha régi munkáltatójuk nem akarja visszavenni őket. A rendezvényen elhangzott, hogy a projekt tovább folytatódik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!