közélet

2019.10.24. 16:00

Páva Zsolt elköszönt: „Tiszta lelkiismerettel, biztos alapokat biztosítva adom át Pécset”

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Páva Zsolt leköszönő polgármester, amit változtatás nélkül közlünk.

„A mai nappal hivatalosan is átadtam a város vezetését Pécs új polgármesterének. Utódom stabil, kiszámítható, fejlődésre alkalmas állapotban lévő gazdálkodást örökölt. Ez az elmúlt tíz évben tett közös erőfeszítéseinknek köszönhető, s ezért köszönet illeti a pécsieket és Magyarország Kormányát.

A ma megtörtént hivatalos átadás-átvétel után kijelenthetem, hogy utódom egy olyan alapot örökölt, amelyre bátran építkezhet a város a jövőben.

Mindannyian emlékszünk arra, hogy nekem, nekünk nem adatott meg ez a kegyelmi állapot tíz esztendővel ezelőtt.

Akkor csak romok jutottak osztályrészül a megválasztott polgármesternek. Az önkormányzat 2009-es mérlege 35 milliárdos hitelt és további 10 milliárdos céges adósságot mutatott.

A beláthatatlan, tetemes hiányt a kormányzat partnerségével ledolgoztuk, a tavalyi évtől Pécs végre fejlődő pályára állt, jelentős nemzetközi vállalatok döntöttek Pécs mellett, az előttünk álló években bő 2000 további új munkahelyet teremtve, nagyban növelve a város bevételeit.

Több ezer munkahelyet teremtő beruházások, ipari, egészségügyi, szabadidős, a zöld gondolatok mentén megvalósuló fejlesztések és köztér-rekonstrukciók, kulturális és idegenforgalmi projektek indultak el és zárultak le 2019-ig.

A Péterffy Attila polgármester úr és az általam aláírt átadás-átvételi dokumentáció tanúsága szerint ez év végéig az Önkormányzat kasszájában mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére, mely részben kötelezettségvállalással terhelt.

Miközben terheinktől nagyrészt megszabadultunk, tíz év alatt több mint 150 milliárd forintos fejlesztés ment végbe Pécsett, köszönhetően az Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, a történelmi egyházak és a civil szervezetek között folytatott partneri együttműködésnek.

Az út azonban közel sem ért véget, hiszen megkezdett fejlesztések, további terveink vannak. Közös ügyeinket pedig folytatni kell! A választáson részt vevők többsége október 13-án úgy döntött, hogy ezt a feladatot utódomra bízza. Rajta, s a mögötte állókon múlik, miként tud, miként tudnak élni mindannyiunk lehetőségeivel.

A magam részéről azt kívánom, az új városvezetők tudják és akarják folytatni Pécs fejlesztését, a város gazdaságának további fejlesztését és újabb munkahelyek létrehozását.

Minden pécsi polgár nevében kívánhatom, éljenek lehetőségeikkel, tegyék városunkat nagyobbá, jobbá!

Hajrá Pécs!

Páva Zsolt”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!