visszavonulót fújtak

2019.11.11. 11:30

Lemondatja a pártja Nyőgéri Lajost a gazdasági bizottság éléről

Amint azt a múlt héten megírtuk, a Fidesz nyílt levelet intézett Péterffy Attilához Nyőgéri Lajossal kapcsolatban. Az MSZP most meglépte, amit a Fidesz követelt: nem marad a posztján a pécsi politikus.

bama.hu

Fotó: Yasuhiro Kobayashi

A Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakciója az elmúlt napokban higgadtan áttekintette és értékelte a Nyőgéri Lajos gazdasági bizottsági posztja körül kialakult helyzetet. Mint ismert, a képviselő több cége megszűnt, több közülük kényszertörléssel.

Pécs vezetésére nehéz évek várnak, rengeteg a megoldandó probléma, nyomasztóak az elmúlt tíz év ránk maradt terhei. A ránk váró közös munkát a Mindenki Pécsért-MSZP frakciója nem kívánja egy olyan szituációval terhelni, amely a pécsi polgárok bármiféle bizalomvesztéséhez vezethet, egyetlen ember életében évekkel ezelőtt bekövetkezett történések miatt.

A frakció Nyőgéri Lajossal – aki a frakció vezetője – teljes egyetértésben ezért úgy döntött: a politikus nem dolgozik majd az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökeként a közeljövőben, ezért november 14-i hatállyal lemond a bizottság elnöki posztjáról.

A Mindenki Pécsért-MSZP frakció dr. Schmuck Rolandot jelöli az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöki posztjára. Schmuck Roland felsőfokú végzettséggel rendelkező gazdasági szakember, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, az egyetemen védte meg doktori disszertációját és ott végzi oktatói munkáját is – zárta közleményét a Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakciója.

A közlemény kiadását követően a Pécsi Újság.hu kereste Nyőgéri Lajost, akitől azt szerették volna megtudni, vezeti-e a továbbiakban is a Mindenki Pécsért-MSZP közgyűlési frakcióját, illetve tervezi-e, hogy mandátumáról is lemond, azonban elérhetetlennek bizonyult.

A Fidesz korábbi közleményét itt olvashatja el a tisztelt olvasó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!