Geresdlak

2019.11.01. 13:30

Pályázatból szépül meg az óvoda

Számos fejlesztés valósul meg az elkövetkező időszakban a településen, tudtuk meg Habjánecz Tibor polgármestertől.

Zs. J.

Sor kerül a könyvtár épületének energetikai, a régi iskola épületében (Hunyadi utca 21.) található kiállítótermek, a Geresdi Kultúrház épületegyüttes és a Közösségi Ház felújítására. Továbbá Geresden a kultúrházzal szemben lévő épületből gyümölcsfeldolgozót alakítanak ki. A tervezett beruházások már sikeresen elnyert pályázati pénzből valósulnak meg a következő évben.

A napokban derült ki, hogy a geresdlaki önkormányzat ugyancsak sikeresen pályázott a belügyminisztérium által kiírt „Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása” pályázatán, és több mint 28 millió forintot nyert a Napraforgó Német Nemzetiségi Óvoda épületének belső felújítására. Az óvoda felújításának nagyon örülnek a helyiek, hiszen a több mint 40 éves épületre már jócskán ráfért a modernizálás. Az elnyert összeg már megérkezett az önkormányzat számlájára. A közeljövőben a közbeszerzés kiírására kerül sor, majd tavasszal nekiállhatnak a munkálatoknak, ami révén víz, gáz, nyílászárók, járóburkolat cseréjére kerül sor az épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!