Mohács

2019.11.30. 12:50

Továbbra is betöltetlen az alpolgármesteri poszt

A péntekre összehívott képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között elsőként szerepelt az alpolgármester megválasztása, ám ebből ezúttal sem lett semmi – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere nem terjesztett elő javaslatot (alpogármestert csak a polgármester jelölhet), így a mohácsi önkormányzat továbbra is mulasztásos törvénysértést követ el, mert az alpolgármester megválasztásáról legkésőbb az alakuló ülés utáni első ülésen (múlt csütörtökön) dönteni kellett volna.

A pénteki ülésen Pávkovics Gábor interpellációja révén kiderült, hogy a kormányhivatal a mulasztásos törvénysértés miatt törvényességi felhívással élt, e szerint intézkedési tervet kell készítenie az önkormányzatnak a jogsértő állapot megszüntetésére. Pávkovics Gábor azt kérte Csorbai Ferenctől, hogy a decemberben esedékes képviselő-testületi ülésen terjessze elő az alpolgármesterek személyéről szóló javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!