Baranya

2019.12.06. 17:30

Elismerték idén is az önkéntesek munkáját

Az önkéntesek világnapjához kapcsolódva a Baranya Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház immár harmadik alkalommal díjazta az „Év Megyei Önkénteseit.”

Tóth Viktória

Minden év december 5-én ünnepli a világ az önkéntesség nemzetközi napját. Az ENSZ közgyűlése által kezdeményezett nap üzenete minden korábbinál nagyobb jelentőségű, látva az önkéntesek szerepének felértékelődését az élet minden területén. Az önkéntesek társadalmi szerepvállalása komoly közösségépítő erővel bír, hozzájárul a foglalkoztatottság növeléséhez és segíti a munkanélküliek munkaerőpiacra történő visszatérését. Megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, ezzel együtt az önkéntesek száma.

Egyre több Baranyában is jelen lévő vállalat számára fontos stratégiai céllá válik, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programjaikkal növeljék dolgozóik motivációját, személyes fejlődésüket.

A világnap alkalmából idén is sok program várta országszerte az önkénteseket. A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak országos hálózata minden megyében Mikulás-csomagokat juttat el ilyenkor a fogyatékossággal élő gyermekeknek. A baranyai CSEÖH harmadszor kapcsolódott az országos kezdeményezéshez, amelynek keretében az „Év Megyei Önkénteseit” keresték. A pécsi Civil Közösségek Házában színvonalas ünnepség keretében díjazták tegnap azokat a megyei önkénteseket, akik szabadidejüket nem sajnálva segítenek másokon a közjó érdekében.

Idén is számos civil szervezettől, egyesülettől érkeztek jelölések az önkéntes díjra, melyet harminchatan kaptak meg. Többek között a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, a Katolikus Karitász, a PTE PEAC Rolling Basket, a Vasasért Egyesület is elismerésre méltónak tartotta tagjait. A díjakat Megyesi Andrea keramikusművész ajánlotta fel.

Jól szórakoztak

A megye minden pontjáról érkezett önkénteseket Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület köszöntötte. A jelenlévőknek egy kis műsorral is kedveskedtek, a Gyöngyszemek Családi Közösség három hölgy tagja adott verses-zenés műsort, később a Vajda Banda családi zenekar muzsikált. Fűri Ildikó, a Baranya Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője is előadást tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában