Komló

2019.12.30. 07:48

Kodály emlékének adóztak

Az elmúlt tanévben ünnepelte a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda fennállásának a nyolcvanadik, a zenetagozat indulásának pedig hatvanadik évfordulóját.

W. K.

Sok éve hagyománya az iskolának, hogy decemberben, az intézmény névadójának születésnapján koszorúzással, közös énekléssel adóznak a diákok Kodály emlékének. A jeles napra ezúttal vendégeket is hívtak – a Pécsi Egyházmegye két köznevelési intézményének kórusa is elfogadta a Kodályosok meghívását. A pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a mohácsi Park Utcai Általános Iskola nagykórusai is vállalták, hogy együtt énekelnek a komlói intézmény három kórusával Kodály által gyűjtött népdalokat.

Az esemény rangját az idei évben tovább emelte, hogy az iskola kapcsolódott a Magyar Kórusok Napja programsorozathoz, amelyet 2017-ben, Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján hirdették meg először. A felhívás célja az volt, hogy minél több helyen minél több énekkar adjon hangversenyt az évforduló alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!