felvonulás

2020.01.24. 11:30

A nagycsaládosok szerint provokáció, hogy a Házasság hetében buliznak a homoszexuálisok

Amint arról korábban beszámoltunk, a májusra tervezett pécsi felvonulás előtt még az EXPO Centerben is buliznak egyet a homo- és biszexuálisok, kiegészülve transznemű társaikkal – olvasható a Pécsi Újság.hu cikkében.

Palotás P. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Budapest, 2018. július 7. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevõi a fõvárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A február 15-i zártkörű eseményre már árulják a 2500 forintba kerülő jegyeket, a hangulatot pedig zenével, italakcióval és tombolával is fokozzák majd. A buli időpontja meglehetősen bizarr módon egybeesik a Házasság hetével, amelyet idén február 9. és 16-a között tartanak.

Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke szerint nem véletlen, hogy pont a rendezvénysorozat idejére szervezték a homoszexuálisok a sokakat provokáló partijukat, hiszen – mint fogalmazott – ezáltal nagyobbat szólhat.

– Sajnálattal tekintek ezekre az emberekre, nem gondolom, hogy propagálni kellene a homoszexualitásukat. Nem értek egyet a rendezvényeikkel, illetve azzal, amit képviselnek. Egyesületünk tagjai számára egy nő és egy férfi házassága az alap, amelyből megszülethetnek a legfontosabbak, a gyermekek – nyilatkozta az elnök a Pécsi Újság.hu-nak.

Herbert Gábor leszögezte, az emberi méltósághoz szerinte az általuk képviselt életforma tartozik hozzá, hiszen ők „nemcsak kergetik és beszélnek a boldogságról, hanem a családban meg is lelték azt”.

Elmondta, ezekre az értékekre világít rá a Házasság hete. A rendezvénysorozat keretében Pécsett is számos program várja az érdeklődőket: többek közt dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadása, zenés-táncos események, színházi műsor és farsangi bál is szerepel a kínálatban.

A Baranya megyére vonatkozó teljes program a Pécsi Egyházmegye internetes oldalán érhető el.

Már több mint 6600-an mondtak nemet

Gyűlnek az aláírások a homoszexuálisok pécsi felvonulása ellen indított online petícióhoz, már több mint 6600-an mondtak nemet a rendezvényre. A kezdeményezők szerint nincs szükség az emberjogi köntösbe bújtatott megbotránkoztató eseményre. Mint az a peticiok.com oldalon olvasható, Pécs befogadó város, ahol bárki békében élhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!