helyén a szalagok

2020.01.25. 20:00

Elbúcsúzott a Leőwey legendás tanárnője, Sárkányné Lengyel Mária

A Leőwey Klára Gimnázium szalagavatóját szombat délelőtt tartották a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Tóth Viktória

A diákok életének egyik legfontosabb eseménye nem csak a káprázatos ruhaköltemények és táncok miatt volt különleges. Zalay Szabolcs, az intézmény igazgatója nyitotta meg a rendezvényt, köszöntötte az öt végzős osztály tanulót, s a megjelenteket. Beszédének végén kitért arra, hogy ez egy különleges alkalom, ugyanis ez Sárkányné Lengyel Mária igazgatóhelyettes utolsó munkanapja.

 

– Hosszú évtizedek óta szervezi – nemcsak a szalagavató ünnepségeket hanem – az egész Leőwey Klára Gimnázium életét. Ötven évvel ezelőtt lépett be az iskolába diákként, negyven évvel ezelőtt kezdte el itt tanári pályáját – fogalmazott az igazgató. – Ő az aki megérezte a Leőwey szellemét, együtt él, együtt lüktet az iskolával, hozzá bármikor lehet fordulni. Azt hiszem, hogy méltó befejezése ez az ő munkájának.

A sportcsarnokban lévő diákok, tanárok és szülők hangos ovációval, perceken át tartó tapssal köszöntötték a legendás igazgatóhelyettest, akit meglepetésként ért a gesztus, meghatódva nézett végig a teremben. Zalay Szabolcs az ünnepségen átadta a legendás igazgatóhelyettesnek munkája elismeréseként a Leőwey Örökös Tagja címet, melyet rajta kívül eddig még csak két ember kapott meg. Az igazgató mellett a diákok is gratuláltak Sárkányné Lengyel Máriának, ezután az iskola kórusa előadta a Magányos csónak című dalt Marika néni tiszteletére. Az esemény beszédekkel folytatódott, majd következett a szalagtűzés és a táncok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!