szászvár

2020.01.24. 14:40

Futnak és túráznak a faluházért

A Faluház felújításáért nagyszabású sportrendezvényt szervez a település önkormányzata és a Szászvári Mocorgók, több helyi civilszervezettel karöltve – egy kulturális programokkal tarkított családi hétvége keretében terepfutó versenyre, illetve túrára várnak minden érdeklődőt február 29-én és március 1-jén az „Érd utol a szökőévet! Jótékonysági mocorgás a Faluházért” címet viselő rendezvényre.

W. K.

Mint ismeretes, tavaly októberben vált a lángok martalékává Szászvár egyik legnagyobb önkormányzati épületének, a Faluháznak a tetőszerkezete. A tűz következtében az étteremnek, illetve panziónak is helyet adó létesítmény emeletén lévő szobák megsemmisültek. Az étterem és a konyha is használhatatlanná vált. A falu apraja-nagyja összefogott a károk helyreállítása érdekében – a most szerveződő futóverseny és túra is a közösségi kezdeményezés eredménye.

A február 29-i terepfutáson négy táv teljesítésére nyílik lehetőség. A Várkastély a rendezvény központja – a 300 méteres csigafutamra a legkisebbeket várják. A 2 kilométeres Mocorgó kör földes terepen vezet, ezen kívül egy 12 kilométeres és egy 21 kilométeres táv teljesítésére is lehetőség nyílik. Nevezni már lehet a http://korido.hu oldalon – január 25-ig a legkedvezőbbek a díjak. A szervezők frissítőkkel, meleg étellel, itallal, ajándékokkal, helyi borokkal várják a versenyzőket. Vasárnap túrázni hívják az érdeklődőket: 15 és 25 kilométeres távok közül lehet választani.

Nem csak a sportról szól azonban majd a jótékonysági hétvége: a várban kulturális és kézműves programokat szerveznek, este a sportcsarnokban A padlás című színdarabot tekintheti meg a közönség, egy szekszárdi amatőr társulat előadásában. A gyerekeket a nap folyamán old timer busz várja mesékkel, mesefigurákkal.

Cserépjegy vételével is segíthetnek

A tűzeset miatt a Faluházat ért kár 160–180 millió forint közé tehető. Aki a jótékonysági programokon nem tud részt venni, csak segíteni szeretné az épület helyreállítását, pénzbeli támogatással is megteheti, 1000 Ft-os cserépjegy megvásárlásával. A pénzbeli felajánlásokat a Faluház javára közvetlenül meg lehet tenni az alábbi számlaszámon: Szászvári Középületekért Közalapítvány 71800068-11104782. A közleményben kérik feltüntetni: Faluház cserépjegy 2019. A felajánlásokat előre is köszöni Szászvár Nagyközség Önkormányzata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!