Komló

2020.01.20. 08:29

Hamarosan indul a fürdő felújítása, inkubátorház épül

A terv szerint január végén, február elején megkezdődhet a város központjában lévő egykori Kossuth-fürdő épületének teljes körű felújítása. Mint ismeretes, a közel hétezer négyzetméteres ingatlanba a korszerűsítést követően helyi vállalkozások költöznek majd be, új funkciójában inkubátorházzá alakul a létesítmény.

W. K.

A város nyugati peremén, az Altárói úton álló épület – amelyhez a bányászat révén a helybéliek közül sokan érzelmileg is kötődnek – közel két évtizede funkció nélkül maradt, azóta többnyire üresen állt és folyamatosan pusztult. Közel négyszázmillió forintból újítja fel és hozza újra használható állapotba a hajdani bányászfürdőt a komlói önkormányzat – az új funkciót nyújtó értékmentésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 300 millió forint támogatást nyertek. A környezet rendezését követően teljes energetikai korszerűsítésre kerül majd sor: hőszigetelik a falakat és a tetőt, kicserélik a nyílászárókat és kiépítik a fűtési rendszert.

A rendbe hozott épületbe helyi vállalkozások költöznek majd, a helyiségeket a tervek szerint elsősorban logisztikai és raktározási célokra használva. A földszinti és magasföldszinti részre például egy könnyűipari cég költözik, amely vállalta a többszintes épület további emeleteinek hasznosítását maradéktalanul lehetővé tevő liftek megépítését is.

Egy emelet vár még bérlőre – a mintegy kétezer négyzetméteres területet egy újabb liciteljárás keretében adná bérbe az önkormányzat.

Mint azt Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a közbeszerzés jelenleg ott tart, hogy a döntéshozatalhoz a szükséges dokumentáció elkészült, a miniszterelnökség jóváhagyására vár, majd azt követően a város jogi és ügyrendi bizottsága hirdet eredményt. A kivitelezővel a szerződéskötésre, majd a munkaterület átadására a terv szerint február elejéig sor kerülhet – a belváros képét nagyban meghatározó beruházásnak jövő év augusztusáig kell elkészülnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!