Egerág

2020.01.31. 17:40

Hihetetlen összefogás vette kezdetét a faluban

Élménybeszámolóra, filmvetítésre, közös beszélgetésre várják a helyieket szombaton 17 órakor az egerági kultúrházba, ahol a Szentegyházi Gyermekfilharmónia decemberi látogatásának és koncertjének képeit és videóit tekinthetik meg az érdeklődők.

Zs. K.

Rácz János, a község polgármestere elmondta, a tavaly év végi program hatalmas jelentőséggel bírt a településen, hiszen hihetetlen megmozdulás, összefogás és készülődés vette kezdetét Egerágon.

– Közel 150 főt sikerült elszállásolnunk családoknál és túlzás nélkül mondhatom, Egerágon felpezsdült az élet, szinte mindenki kivette a részét a nem kis szervezést igénylő teendőkből. Amikor megérkezett a három autóbusznyi gyereksereg, olyan energia szabadult fel a faluban, amely akaratunk ellenére folyamatosan könnyben tartotta a szemünket – mondta. Egyébként van is egy olyan helyi lakos, aki Szentegyházán született, sőt egykor tagja volt az együttesnek is.

Az egerágiak évek óta dédelgetett álmai között szerepelt, hogy vendégül láthassák a Gyermekfilharmónia kórusát, amely évente kétszer jön Magyarországra fellépni. A szentegyházi Gyermekfilharmónia mintegy száz kórustaggal és negyven zenekari taggal székely népviseletben állt színpadra. Az egyórás eger­ági koncerten karácsonyi dalokat énekeltek, illetve magyar népdalfeldolgozásokat és más klasszikus dalokat is előadtak a gyerekek. A hatalmas sikert mi sem bizonyítja jobban, mint a közönségtől kapott vastaps, melyet megköszönve a kórus elénekelte a székely himnuszt is. A felejthetetlen pillanatokat szombaton idézik fel a helyiek a kultúrházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában