emlékezés

2020.01.10. 11:21

Rendhagyó történelemóra Geresdlakon

Rendhagyó történelemórán vehetnek ma részt a geresdlaki, pécsváradi, zebegényi és a pécsi Belvárosi iskola hetedikes diákjai Geresdlakon

Zs. J.

Mint az ötletgazda, Schulteisz Balázs, a helyi általános iskola igazgatója elmondta, a hetedikes tananyagban szerepel a málenkij robot története, ezt ismertetnék meg a diákokkal.

– A településre érkező gyerekek reggel elkészítik a geresdlaki gőzgombócot, majd előadást hallhatnak a baranyai svábok elhurcolásáról – mondta az iskolaigazgató. – Utána minden iskola előadja saját kis történetét, ebédre elfogyasztjuk a gőzgombócokat babgulyással, majd a számukra készített batyukba belepakolják az uzsonnájukat és elindulnak azon az úton, amin a svábok is elindultak Oroszországba. A programmal hagyományt szeretnénk teremteni. Igaz, nem Pécsváradig gyalogolnak, hanem Fazekasbodáig, ahol megkoszorúzzák az emlékművet és meglátogatjuk Ida nénit, aki átélte ezt a kort.

Címkék#geresdlak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!