átalakítják

2020.01.13. 13:15

Tájház lesz a régi tejcsarnokból Vokányban

Régen tejcsarnokként, utána lakásként működött az a kis sváb családi ház, amit a vokányi német nemzetiségi önkormányzat vásárolt meg a művelődési ház melletti részen, ahol egy tájházat alakítanának ki.

Boldog, 2017. október 9. Nagy Róza Fruzsina helyi népviseletben a tájház tornácán Boldogon 2017. október 9-én. A boldogi tájház nyerte el az Év Tájháza címet 2017-ben. Az elismerést a Magyarországi Tájházak Szövetsége alapította 2003-ban a hazai tájház-mozgalom népszerûsítésére, értékeinek szélesebb körû megismertetésére és a gyûjteményeket létrehozó, ápoló, gyarapító személyek áldozatos tevékenységének elismerésére. MTI Fotó: Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Tavaly év végén társadalmi munkában kitakarították az udvart, lecserélték a régi tetőt. Az elképzelés az, hogy a két szoba konyhás házban egy tematikus asztalosműhelyt rendeznének be, és kialakítanának egy szőlész-borász kiállítást. A beruházás önerőből valósulhat meg, és várhatóan jövő év májusában nyílik meg.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában