jó kérdés

2020.01.12. 20:00

Vajon mi lesz a belvárosi torzóval?

A Corso Hotel melletti, vasrudakkal teletűzdelt elhagyott placcról nem tudni, mit kezd vele a város új baloldali irányítása. Az MSZP–DK–Jobbik–Momentum irányította városvezetés ugyanis nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy milyen terveik vannak az épülettel kapcsolatban.

B. M.

A választások előtt a szocialistákkal szoros szövetségre lépő jobbikos politikus, Gyimesi Gábor dramaturgiai háttérként is használta egyik nyilatkozatához a 6-os út mellett található rozsdatemetőt, azt sugalmazva, hogy az előző városvezetés tehet arról, hogy a Búza téren áldatlan állapotok vannak. Igen ám, de a telket még Toller László idején értékesítette a szocialista városvezetés – vitatott összegért –, és az ottani fejlesztésen egy, a baloldali városvezetésekkel, politikusokkal kiváló kapcsolatot ápoló ingatlanos ügyködött.

A terv az volt, hogy irodaház és szálloda együtt épül meg, amiből végül csupán az utóbbi valósult meg, illetve azóta is félkészen hagyott mélygarázs.

A város polgármestere, Péterffy Attila maga is tapasztalhatta a telken lévő áldatlan állapotokat, hiszen a Corso Hotelben részt vett saját balliberális szervezetének politikai fórumán, és maga is tartott ott sajtótájékoztatót. Éppen ezért is szerettük volna megkérdezni arról, hogy milyen tervei, lehetőségei vannak a városnak a torzóban maradt építkezéssel kapcsolatban. A kampányban szakmaiságot és hiteles tájékoztatást ígérő pécsi önkormányzat ezúttal sem reagált. Várhatóan még évekig nézhetjük a baloldali városvezetések egyik örökségét.

Mint köztudott, az előző városvezetés idején az életveszélyessé vált Fema bevásárlóközpont romjait is eltakarították, valamint a szocialista ipar szégyenfoltját, a 25 emeletes magasházat. Ez utóbbihoz az Orbán-kormány egymilliárd forintos támogatást nyújtott.

Új tulajdonosa van a Palatinusnak

A Danubius Zrt. megállapodást kötött a Hotel Palatinus Kft. és HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. társaságokkal a pécsi Palatinus Hotel eladásáról. A vételárat nem árulták ugyan el, de a közleményükből kiderül, hogy a vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, a patinás, szecessziós stílusú épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig átveszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában