Mohács

2020.01.12. 08:36

Várják a nevezéseket az idei Bormustrára

Január 23-án és 24-én adhatják le mintáikat a termelők a XI. Vince-napi bormustrára a Busóudvarban. A kóstolópoharat vásárlók a 25-én esedékes eredményhirdetést követően meg is ízlelhetik a Mohácson és környékén termelt legfinomabb borokat.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Január 25-én, szombaton tartják Mohácson a XI. Vince-napi bormustrát. A hagyományos szemlére a tavaly termett borok hivatalosak. A Busóudvarban január 23-án és 24-én lehet nevezni, fajtánként három 0,75 literes palack leadásával. A nevezési díj változatlan összegű, az első minta ezer, minden további után ötszáz forintot kell fizetni. A termelők kóstolópoharat is kapnak, amivel az eredményhirdetésen megízlelhetik társaik borait. Addig a zsűri – soraiban neves mohácsi, pécsi és térségi borászokkal – vakteszttel állítja fel a sorrendet.

A Busóudvarban este hat órakor kezdődő eredményhirdetésre természetesen nemcsak a nevezőket, hanem a borbarátokat is várják. A közönség 1500 forint ellenében vásárolhat kóstolópoharat, vagyis bárki személyesen ellenőrizheti a tavaly termett borok minőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!