Pécs

2020.02.13. 18:41

Átfogó igényfelmérést kezdeményez a központ

Miután nem őket választották ki a Civil Információs Centrum működtetésére, személyeskedő hangnemű, éles hangú szöveget posztolt a minap a közösségi oldalon a Nevelők Háza Egyesület elnöke, Vincze Csilla, aki név szerint említette meg az Összefogás Pécsért Egyesület vezetőjét.

B. M.

Az elnök bár azt taglalta, hogy nem azért fogalmazta meg kritikáját, mert veszítettek, hanem mert szerinte a döntéssel a jól együttműködő civil szektort bomlasztják szét.

Az érintettek közleményben azt írták, hogy „a jövőben sem kívánunk a sajtóban megjelenő személyeskedő hangvételű csúsztatásokra és hazugságokra alapozott nyilvános provokációkra érdemben reagálni”.

A munkát a Mecsek Polgári Egyesület nyerte el, akik a korábbi észrevételeket figyelembe véve egy teljesen új szemléletű, kifejezetten decentralizált elvek mentén működő Civil Információs Centrum létrehozása mellett döntöttek. Az új CIC koncepciójában megvalósuló mentorprogram egyaránt biztosítani fogja a Baranya megyei és a határon túli civil szervezetek arányos és megfelelő színvonalú szakmai támogatását, melynek során a különböző települések és városrészek eltérő adottságainak figyelembe véve határozzák meg a civil szervezetek támogatási formáit és programjait.

Ennek érdekében a Civil Információs Centrum átfogó igényfelmérést kezdeményez a szférát érintő legfontosabb kérdésekben, hogy a szakmai program megvalósításának keretrendszere és tematikája kifejezetten az adott településen, illetve Pécs esetében adott városrészben működő civil szervezetek igényeihez illeszkedjen.

Az egyesület kiemelte, hogy a város önkormányzatának vezető testületére kiemelt partnerként tekintenek, ezért nyitottak a civil szféra erősítését szolgáló együttműködési lehetőségek közös feltérképezésére és bíznak abban, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítani fogja a centrum hatékony működéséhez szükséges tárgyi- és infrastrukturális feltételeket.

Az országban működő Civil Információs Centrumok segítséget nyújtanak az adminisztratív kötelezettségek teljesítéséhez, tájékoztatást adnak támogatási lehetőségekről, pályázati kiírásokról, de gyakorlati segítséget, tanácsokat is például jogi, pénzügyi, könyvelési, adózási kérdésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!