Boda

2020.02.21. 14:40

József Attila-estet rendez a falu

A bodai önkormányzat a budapesti József Attila Emlékmúzeummal közösen emlékestet rendez február 22-én 14 órai kezdettel a faluházban.

Az est három részből áll majd, amelyek felváltva követik egymást. Egy ismertető filmet tekinthetnek meg az érdeklődők a fővárosi emlékhelyről, József Attila életének mozzanataival, majd két rövid részletet Jelenczky István Eszmélet után című dokumentumfilmjéből, amelyen dr. Bagdy Emőke pszichológus beszél a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának borderline személyiségzavaráról.

Galkó Balázs színművész – aki az egyik legkiválóbb József Attila-versmondó – tizenkét verset fog elmondani, s az egyiket gitárkísérettel énekli majd el. A körülbelül kétórás program során Deutsch Kornélia múzeumpedagógus József Attila életéről és az emlékhelyről ad átfogó, összefoglaló jellemzést. Az eseményre tanulókat, pedagógusokat is várnak, a szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!