csodavilág

2020.02.05. 17:30

Mesebeli babaházakat készít egy kétgyermekes pécsi anyuka

Szülőknek és gyermekeknek készít egyedi, skandináv stílusú babaházakat Marosy Andi. Az óvónő képesítéssel rendelkező fiatal családanya célja, hogy felhívja a családok figyelmét a közös játék örömére és a szerepjátékok fontosságára.

Németh Krisztina

Andi óvónő, de ilyen csodaházakat is épít

 

A ház minden apró darabkáját Andi készítette

Letisztult formák, funkcionális bútorok, részletgazdagság. Mindez egy olyan családi házban, amit egy pécsi óvónő készít. Marosy Andi ha nem a gyermekeivel játszik, más gyerekeknek farag játszóházat.

A 36 éves pécsi anyukat, kislánya születése után állt először körfűrész mögé

Andi óvónő, de ilyen csodaházakat is épít

- Általában akkor van időm, amikor a kicsi alszik, itt a teraszunkon rendeztem be egy kis műhelyt – mondja Andi.

A GYES-en lévő anyuka második gyermeke, Emma születésekor kapott kedvet, hogy babaházat készítsen.

- Igyekszem úgy készíteni, hogy ne csak kislányoknak, hanem mindenkinek élvezet és szeretet legyen vele a játék – tette hozzá Andi.

Tápszeres kanálból virágkaspó

Még növények is kerültek a házba, hogy élethűbb legyen a berendezés

A családi házban helyet kapott a szülői háló mellett egy gyerekszoba, konyha és terasz növényekkel. A részletgazdag házikó minden négyzet-centiméterét Andi álmodta meg.

- A növényeknek a kaspót úgy öntöttem ki betonból, amihez az elhasznált tápszeres kanalakat is használtam. De a szőnyegeket is én horgolom a házhoz – mosolyog Andi.

Közös játék öröme

A családi házzal nemcsak a lányok, hanem fiúk, sőt felnőttek is játszhatnak

Az óvónőként dolgozó anyuka elsődleges célja, hogy a gyerekeket lekösse, de a babaház világa a szülőknek is szól.

- Szeretném erősíteni azt, hogy kicsit összehozza a családot, a gyerekeket a szülőkkel, mert úgy érzem, hogy a szülőknek is kikapcsolódás ez a fajta játék, egy feltöltődés – mondja Andi.

Előnye is van

- Nagyon sok pozitív hatása lehet a gyerekekre ez a fajta játék, mind a kommunikáció, mind a beszédkészség, de az apróbb elemek mozgatásával a kézügyesség is fejlődik – részletezi Andi a szerepjáték és a babaház előnyeit.

Az óvónő szerint a szülők kevesebbet játszanak a gyerekeikkel és emiatt már a kicsik is mást helyeznek előtérbe. De talán egy kis lakberendezéssel és játékkal mindenki olyan világba utazhat, amilyet megálmodik magának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!