édes kezdeményezés

2020.02.07. 13:30

Mozgalommá alakítják a mézeskalács falvak építését

Zs. J.

2020.01.23. Szepetnek A mézeskalácsról híres Baranya megyei Geresdlak önkormányzati küldöttségének látogatása Szepetnekre. A mézeskalács falu-sütést országos mozgalommá bővítik. Fotó: Horváth-Balogh Attila HBA Zalai Hírlap Képen: (középen) dr Habjánecz Tibor Geresdlak polgármestere, Vlasicsné Fischl Tímea Szepetnek polgármestere, Kocsis Edit a szeptneki integrált közösségi és szolgáltató tér vezetője

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Két évvel ezelőtt készítették el a Zala megyei településen, Szepetneken a saját mézeskalács falujukat geresdlaki mintára. Akkor jelezték Habjánecz Tibor geresdlaki polgármesternek, hogy élőben megnéznék a mézeskalács falujukat, mert addig csak a televízióban látták. A polgármester örömmel fogadta a küldöttséget, hiszen ő is Zalából, Beleznáról származik.

A szepetnekiek tavaly el is látogattak a baranyai településre, és nemcsak a mézeskalács falut nézték meg, hanem az összes kiállítást és megkóstolták a gőzgombócot is.

– Akkor meghívtak minket, hogy mi is nézzük meg a szepetneki mézeskalács falut. Nemrég eleget is tettünk a meghívásnak. Nagyon jó házigazdának bizonyult a település, színes programmal fogadtak minket, és megkóstoltuk a helyi gasztronómiai különlegességet, a fózlit, a sváb répás kelt süteményt is – mondta a polgármester.

A település vezetői elhatározták, hogy a mézeskalács falvak építését országos mozgalommá alakítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában