ormánság

2020.03.13. 08:30

Civil egyesületek munkáját segítik Csányoszrón

A helyi civil szervezeteket támogatja a MOL Helyi Érték programja, amelynek idei utolsó fordulójába mintegy 150 projekt került be az ország 54 körzetéből.

M.R.

A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Válaszút Népművészeti Egyesület közös szervezésében megrendezett XXIV. Csángó bál résztvevői a Millenáris Park B épületében 2020. február 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ezekre a civil kezdeményezésekre bárki szavazhat március 29-ig a MOL Alapítvány honlapján, a körzetenként legtöbb voksot begyűjtő projektek egyenként csaknem félmillió forintos támogatásban részesülnek.

Megyénkből is többen jelentkeztek a versenyre, köztük az Együtt Csányoszróért Egyesület, amelynek célja az ormánsági hagyományok megőrzése. Úgy vélik, a tájegység lassan feledésbe merülő gasztronómiai értékei és szőttes készítő múltja megérdemli, hogy az utókor számára is fennmaradjanak.

A programban Baranyából részt vesz még a Gyűrűfű Alapítvány, a szigetvári Végvári Futókért Alapítvány, a DRUKKER Közösségi Nyomdaműhely, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület, az Üszögért Egyesület, a Romonyai Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesület, a nagyharsányi SINUM Színházi Műhelyegy Egyesület, valamint a kővágószőlősi Csipkebogyó Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!