tiltakozás

2020.03.07. 11:30

Kiakadtak a kertvárosiak, bontják a játszótereket

A Mi Játszóterünk Mozgalom közösségi oldalán Bontják a játszótereket! címmel jelent meg egy nyílt levél a kertvárosi játszóterek bontásáról. A Mosolymanó Egyesület felhívásában az áll, hogy „tiltakozunk az ellen, hogy egyeztetés, a pótlás lehetőségének megbeszélése nélkül, a lakosság és az ezzel foglalkozó civilek tájékoztatása nélkül a játszótéri elemeket elbontják az egész városban és a Kertvárosban”.

B. M.

Az egyesület elnöke, Vörösné Deák Andrea a levélben leszögezi, megérti, hogyha egy játszótér balesetveszélyes – akkor zárják le –, de az ott lakókat tájékoztassák arról, mi lesz helyette, még bontás előtt. Felteszi a kérdést: mi lesz a várossal, ha a közösségi igényeket semmibe veszik? A szervezet ezért arra kér minden aggódó szülőt, hogy írják alá a petíciót, amelynek a lényege, hogy lakossági fórumon elhangzó tájékoztatás nélkül ne lehessen bontást végrehajtani a pécsi játszótereken.

Egyes hozzászólók egyébként azért sem értik a bontásokat, mert ránézésre, külsőleg jó állapotúnak tűnnek a játékok.

A Biokomtól és a pécsi önkormányzattól is szerettük volna megkérdezni, hány játszóteret bontanak el, mi az oka a munkálatoknak, hol és mikor fogják pótolni a játékokat, ám sem a városüzemeltetési cég, sem a városháza, sem Péterffy Attila, Pécs polgármestere nem reagált megkeresésünkre, elbújtak a válaszadás elől.

Mellár Tamás, az MSZP–Párbeszéd-frakció tagja, a városrész parlamenti képviselője korábban arról beszélt egy tévéinterjúban, hogy a fideszes kormány egyik bűne az, hogy uniós forrásokat elherdálták és – többek között – olyan, szerinte „hülyeségekre” költötték el, mint például játszóterek építése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában