Postabontás

2020.03.23. 14:45

Könnyebben is befizethetnénk a helyi adókat

Kezdetben az önkormányzati adók (építményadó, gépjárműadó) esetében volt lehetőség csoportos beszedéssel fizetni.

bama.hu

Csekkes befizetés a postán

Évente kétszer – márciusban és szeptemberben – kaptunk egy adókivonatot, mintegy emlékeztetve a kötelezettségre, de teendőnk nem volt, csak biztosítani a pénzt a bankszámlánkon. Néhány éve az önkormányzat bankot váltott: a MÁK pécsi, Apáca utcai fiókjához futnak be az összegek, ahol azonban nincs lehetőség (miért nincs?) a csoportos beszedésre, tehát visszatérve az őskorba, újra nekünk kell utalni az összegeket.

Nem olyan nagy dolog, megtettük.

Eleinte kaptuk az emlékeztetőket évente kétszer, de tavaly újítottak, és csak márciusban küldtek adókivonatot, szeptemberben már nem. Persze, hogy elfelejtettük időben befizetni az összegeket.

Tudom, a problémám nem nagy dolog. Fel lehet írni a szeptemberi dátumot a naptárba, beállítani az időpontot az okostelefonon stb.

De azért elgondolkodtató, hogy amikor a világ az egyszerűbb, automatizáltabb folyamatok felé törekszik, az értünk való önkormányzat ezzel ellentétes döntést hoz, visszatér egy húsz évvel ezelőtti szintre.

Kérdéseim: miért is kellett bankot változtatni? Miért pont olyat, amelyiknél nincs csoportos beszedési lehetőség, ami pedig kényelmes, polgárbarát lenne?

Valóban nincs csoportos beszedés a MÁK-nál, és miért nincs, hiszen minden egyéb magyar banknál van erre lehetőség. Azt hiszem, hogy ha kedvezően megváltozna a befizetési helyzet, csak nyernénk vele.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!