Koronavírus Baranyában

2020.03.20. 21:34

Koronavírusos beteg miatt került házi karanténba öt kórházi dolgozó Pécsett

Öt pécsi kórházi dolgozó, köztük egy orvos került házi karanténba, mert egy koronavírusos beteggel érintkeztek.

bama.hu

Fotós: Szigetváry Zsolt

Fotós: Szigetváry Zsolt

A bama.hu megbízható forrásból úgy értesült, hogy egy orvost és négy ápolót járványügyi megfigyelés alá helyeztek, mert szoros kontaktba kerültek egy koronavírusos beteggel Pécsett a megyei kórházban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egészségügyi dolgozók házi karanténba kerültek két hétre. Információink szerint nincsenek tüneteik, jól vannak, de a munkából így kiestek az elkövetkező napokban.

Mint megtudtuk, egy beteg a Pulmonologiai (tüdőgyógyászati) osztályon került kapcsolatba az öt dolgozóval. A betegről ma derülhetett ki, hogy pozitív a koronavírus tesztje, hiszen az ápolókat és az orvost mától vették járványügyi megfigyelés alá.

Ez azt jelenti, hogy immár egy újabb koronavírusos eset biztos Pécsett. Értesülésünk szerint egy 50-60 év közötti férfiről van szó, aki súlyos állapotban került a kórházba. A bama.hu úgy tudja, hogy csütörtök este vitték be a Pulmonologiai osztályra a beteget, majd még aznap este átszállították a Koronavírus Ellátó Központba, a megyei kórház T épületébe.

Az első publikus baranyai esetről a kővágószőlősi polgármestertől tudunk. Ő közölte csütörtökön, hogy a településükön egy embernél kimutatták a koronavírust. Úgy tudjuk, egy fiatal férfi fertőződött meg koronavírussal Kővágószőlősön, aki külföldről tért haza.

A koronavírus terjedésével kapcsolatos dossziénkat itt találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában