Szársomlyó

2020.03.01. 15:00

Lebegő járófelülettel bővül a szoborpark

Várhatóan március végén befejeződnek a Nagyharsányi Szoborpark új fogadóépületének munkálatai a Szársomlyón, a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) tájékoztatása szerint.

Zs. K.

A szoborpark népszerű a kirándulók körében (fotó: DN)

Mint arról korábban beszámoltunk, a DDNPI beruházásának köszönhetően itt egy fémszerkezetű lebegő járófelületet és lépcsőzetet építenek a fokozottan védett természeti terület értékeinek – elsősorban a magyar kikerics – bemutatására és a szoborpark élménydús, madártávlatból lehetővé váló biztonságos megszemlélésére, a környező panoráma megtekintésére.

Ezenkívül a terület belépőpontjaként egy részben a környező terepre süllyesztett, a tagolt sziklafalak formavilágát idéző új fogadóépületet alakítanak ki, benne pénztárral, ajándékvitrinekkel, 20-25 fő befogadására alkalmas közösségi helyiséggel, mosdóval, az épület közelében pedig kerékpártárolóval.

A szoborparkot évente 10-15 ezren látogatják és ennél is többen vannak azok, akik a szársomlyói természetvédelmi területre érkeznek. Az építkezés befejezését követően a Szársomlyó csúcsára induló garantált szakvezetéses túrákon újra részt lehet majd venni. A tervek szerint halad a munka a Szársomlyón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!