Koronavírus Baranyában

2020.03.19. 15:34

Változik a bölcsődei és óvodai ügyeleti ellátás Pécsen

A pécsi önkormányzat ügyeleti rendszerben biztosítja azon pécsi bölcsődés és óvodás gyermekek felügyeletét, akikről szüleik más módon nem tudnak gondoskodni. Ez vonatkozik azokra a szülőkre is, akiknek a gyermekei egyetemi, egyházi vagy magánintézményekbe jártak.

Nyíregyháza, 2016. szeptember 23. Gyümölcslevet isznak a gyerekek a nyíregyházi Õzike Bölcsõdében 2016. szeptember 22-én. A november elejéig tartó beszoktatási idõszakban a 76 férõhelyes intézményben 48 új kisgyermeket szoktatnak a bölcsõdéhez a gondozónõk és a szülõk segítségével. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balázs Attila

Az önkormányzat közleménye szerint az elmúlt napok tapasztalati azt mutatták, hogy egyes intézmények esetében az előzetesen jelzetthez képest drasztikusan visszaesett a gyermeklétszám. Péterffy Attila, Pécs polgármestere ezért március 19-én, csütörtökön az alábbi intézkedéseket hozta:

Bölcsődék, gyermekétkeztetés

Az eredetileg négy helyszínen biztosított bölcsődei ügyelet március 23-től, hétfőtől visszavonásig egy intézményben, a Törpike Bölcsődében (Pécs, Siklósi út 18.) lesz elérhető:. Az intézményben azokat is várják, akik előzetesen nem jelezték az ügyeleti ellátás iránti igényüket, de időközben olyan krízishelyzetbe kerültek, ami ezt indokolttá teszi. Az intézmény a 210-626-os telefonszámon és a [email protected] e-mail-címen érhető el.

Akik előzetesen gyermekélelmezést igényeltek bölcsődés korú gyermekük részére, ezt üveges bébiétel formájában kapják meg. Az önkormányzat ebben a formában gyermekenként naponta 3 üveg bébiételt biztosít. Ezeket – a gyakorlatban kéthetente és gyermekenként 30 darabot – az alábbi intézményekben lehet átvenni:

Zöldliget Bölcsőde – Pécs, Köztársaság tér 1.

Csoda Bölcsőde – Pécs, Apáczai krt.1.

Hétszínvirág Bölcsőde – Pécs Pákolitz I. u. 32.

Az első kétheti adagot március 23-án, 8 és 16 óra között lehet átvenni a fenti bölcsődékben, a következőt március 30-án, ugyanebben az időpontban.

Mind az ügyeleti ellátást, mind a gyermekétkeztetést minden szülő azon a gyermekélelmezési térítési díjon kapja, amit a bölcsődével kötött megállapodása tartalmaz.

Fontos információ továbbá, hogy azoknak a szülőknek, akik az egészségügyi veszélyhelyzet idején nem veszik igénybe a bölcsődei szolgáltatást, bár a jogszabály másképp határoz, polgármesteri döntés értelmében nem kell kifizetniük a gondozási díjat.

Óvodák

Az elmúlt napokban lecsökkent érdeklődésre való tekintettel a polgármester úgy határozott, hogy március 20-tól, péntektől a Nyugati Városrészi Óvoda eddigi három helyszíne helyet egy telephelyen biztosít ügyeleti ellátást, méghozzá a Mezőszél utcai tagóvodában (Pécs, Mezőszél u. 2., tel.: 534-460,. e-mail: [email protected]).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!