Koronavírus Baranyában

2020.04.07. 10:00

Alsómocsoládon Rigacban is kapják a támogatást

Nem mindennapi támogatási formát alakított ki a nehéz helyzetbe került alsómocsoládi családok részére az önkormányzat. Helyi fizetőeszközben, azaz Rigacban kapják a támogatás egy részét, aminek egyharmadát önkéntes munkával is megválthatják majd.

Zs.K.

Mint arról Dicső László, a község polgármestere a lakókhoz szóló közleményében leírta, az Alsómocsoládon élő és a járvány miatt munkájukat elvesztő lakosok, akik március 11. után, a járvány miatti munkaerő-leépítés következtében veszítették el munkahelyüket, és öregségi nyugellátásra nem jogosultak, maximum három alkalommal 30 ezer forint támogatást vehetnek fel. Az összeg felét forintban, másik felét pedig Rigacban (helyi fizetőeszköz) folyósítja az önkormányzat. Az igényelt összeget 2021. január 15-től havi részletekben kell majd visszafizetni annak függvényében, hogy a támogatott hány alkalommal igényelte a támogatást.

Önkéntes munkával is fizethetnek – 1.000.- Ft/óra értékben

A lakosok a támogatás összegének egyharmadát önkéntes munkával is megválthatják, illetve ha a lakos a támogatás egyharmadát visszafizeti, további egyharmadának értékében önkéntes munkát végez, a fennmaradó harmadik harmadát nem kell visszafizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!