Komló

2020.04.04. 15:01

Elmarad a szokásos tavaszi lomtalanítás

Minden év tavaszán meghirdeti a limlomszállítási akciót a szolgáltató a városgazdálkodással karöltve, amelynek során a háztartásokban feleslegessé vált felszerelési tárgyak, bútorok, egyéb ingóságok elszállításáról gondoskodnak.

W. K.

Fotó: Lang Róbert

Idén a városban a lomtalanítást áprilisra tervezték, ám ez, a járvány­ügyi helyzetre tekintettel ezúttal elmarad. Közleményben tájékoztatta a lakosságot a Dél-Kom Nonprofit Kft., hogy átütemezi az időszakosan felgyülemlett, a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett hulladék elszállítását.

A cég teljes működési területén, így Komlón is a lomtalanítási tevékenység szüneteltetését, átütemezését jelentették be. Közleményük szerint ugyanis fontosnak tartják a koronavírus okozta megbetegedés elleni védekezést, ezért a járványhelyzetből eredő feladatellátási kockázat mérséklése, illetve a közegészségügyi szempontból nagyobb kockázatot jelentő kommunális hulladékszállítás ellátás-biztonságának fenntartása érdekében, a hulladékkezelési közszolgáltatás egyes elemeinek korlátozására, illetve időleges leállítására kényszerülnek.

Mint ismeretes, több településen már leálltak a hulladékudvarok szolgáltatásai is. Egyelőre a Komlói Városgazdálkodási Zrt. honlapján erre vonatkozó felhívás nem olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!