Koronavírus Baranyában

2020.04.18. 12:30

Felváltva főz az egészségügyi dolgozóknak két pécsi étterem

Az egészségügyben dolgozókat támogató programhoz csatlakozott a Pécsi Közösségi Alapítvány, számolt be róla az alapítvány igazgatója, Parag Csilla, aki bízik benne, hogy a kezdeményezés megment néhány állást, és bevételt biztosító piacot ad helyi termelőknek.

Zs. J.

20200408 Budapest Koronavírus-járvány ETESD A DOKIT! kezdeményezés. Az Easy Wine Budapestben Keve Márton konyhafőnök napi 100 adag melegételt készít el csapatával Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI)

Fotó: Mirkó István

Öt hete a pécsi Nana Bistro már három kórházba szállít hétköznaponként ételt: a Rákóczi úti Koronavírus Ellátó Központba, a 400 ágyas kórház három osztályára és a Szentágothai János Kutatóközpontba. A Nana Bistro saját forrás mellett már támogatói pénzből is gazdálkodik, így tudja biztosítani a főzést és a kiszállítást nap mint nap. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Reggeli is, akik a Pécsi Közösségi Alapítványtól és a Gyökerek és Szárnyak Alapítványtól kapott egy-egy millió forintos támogatásból tudják finanszírozni saját kiszállításukat és az ételek elkészítését.

– Nyolcvan adag egytálételt készítünk hétköznaponként. A főzést felváltva folytatjuk a Nana Bistróval – mondta Felcser Dávid, a Reggeli tulajdonosa. – Mi az alapítvány pénzéből szerezzük be a helyi termelőktől az alapanyagot, például szerdán a szakácsaink rakott krumplit készítettek fekedi stifolderrel.

Ezenkívül a Pécsi Közösségi Alapítvány és a Pécs Bike Maffia „Kaja Kommandó” krízistámogató programot indított egyedül élő idős emberek megsegítésére. Az eddig beérkezett pénzügyi támogatásoknak köszönhetően tizenöt háztartás számára egy hónapra elegendő, tartós élelmiszercsomagot juttattak el a rászorulóknak a megyeszékhelyen. A „Kaja Kommandó” a közösségi alapítvány és a Pécs Bike Maffia 100-100 ezer forintos támogatásával indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!