Koronavírus Baranyában

2020.04.09. 08:30

Garén példás felajánlásokat tettek a lakók is

A védekezés meglehetősen megterheli a garéi önkormányzat költségvetését, ennek ellenére a községvezetők a kötelező feladatokon túl több önként vállalt intézkedést is hoztak a lakók egészségének megőrzése érdekében.

Zs.K.

A 18 év alatti garéi gyerekek ebédjét például az önkormányzat fizeti, ám többen jelezték már, lemondanak a lehetőségről, hogy a közös terheket csökkentsék.

– Ezen kívül Sütő Gábor és családja Húsvétkor halászlét főz az egyedül élő időseknek, illetve a rászoruló családoknak, Kanyó Árpád és Ildikó a község falubuszát, valamint a községháza irodáit hetente kétszer fertőtleníti teljesen ingyen. A Czina család egy rászoruló családnak segít azzal, hogy a házuk törött ablakát cserélik ki. A Kelemen család és az ócsárdi Növker Kft. pedig az önkormányzat részére ajánlott fel vetőmagokat – sorolta a példaértékű felajánlásokat Vig Imre, Garé polgármestere, akit örömmel tölt el, hogy ennyi jószándékú ember él a faluban. Egyébként ő maga is csatlakozik a jótékonysághoz. A községvezető a polgármesteri tiszteletdíjából Húsvét előtt édességcsomagot ad minden 14 év alatti gyermeknek, ez összesen 38 ajándékot jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!