szabályszegők

2020.04.14. 17:30

Húsvéthétfőn sokan jártak rosszul a kijárási korlátozás megszegésével

A március 28-tól érvényben lévő kijárási korlátozást nem mindenki veszi magára nézve kötelezőnek, a jó idő nem csupán a munkába igyekvőket csábította a szabadba, hanem olyanokat is, akik fittyet hánynak az előírásokra. Csak húsvéthétfőn huszonkilenc szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök Baranyában.

HLB

Koronavírus - Kijárási korlátozás - Pécs

Fotó: Sóki Tamás

A megyei rendőr-főkapitányság korábbi érdeklődésünkre közölte, hogy március 28-tól április 12-ig, húsvétvasárnapig Baranyában a rendőrök 114 esetben figyelmeztették a szabadban lévőket, 43 helyszíni bírságot szabtak ki, míg 188 esetben szabálysértési feljelentést tettek.

Egy nappal később ezek a számok aránylag jelentősen emelkedtek, húsvéthétfőn még további ötször figyelmeztettek, hat helyszíni bírságot osztottak, valamint 29 esetben eszközöltek szabálysértési feljelentést. Pécsre vonatkozóan nincsenek konkrét adatok, hiszen a rendvédelmi hatóság csak göngyölített statisztikát vezet.

A rendőrség szerint összességében megállapítható, hogy a korlátozó intézkedések bevezetése óta kevesebben vannak az utcákon, a baranyai lakosok zöme betartja a szabályokat, de sajnos az is tény, hogy még mindig vannak olyanok, akik nem veszik figyelembe a korlátozásokat.

Így járt az a férfi is, aki miatt rengeteg rendőr lepte el a Tettye környékét hétfőn délelőtt. Információink szerint egy erősen ittas (vagy más miatt tudatmódosult) személy miatt érkezett három rendőrautó a kisbolthoz. A húsvéthétfői mámorban úszó férfit végül mentő vitte el.

Leginkább a hajléktalanok és fiatalok veszik semmibe az előírásokat. Van olyan fedél nélküli, aki a természettudományi múzeum kertjében vert tanyát (már elég régóta), s vannak olyan fiatalok, akik a múzeumhoz közel, a Szabadság út Zsolnay-szobortól a vasútállomás felé tartó szakaszán, a buszmegállóban bandáznak már jó ideje naponta többször is (s ott osztoznak különböző tudatmódosító szereken – legalábbis egyik olvasónk tapasztalatai alapján).

Mindenesetre a rendőrség szerint nagyobb csoportosulások miatt – az intézkedések ellenére – a megyében nem kellett intézkednie a rendőröknek az elmúlt napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!