Koronavírus Baranyában

2020.04.21. 19:15

Minden beremendi háztartásba juttatnak csomagot

A vírusfertőzés elleni intézkedések legújabb állomásaként ezer élelmiszercsomagot oszt ki a beremendi önkormányzat a település lakóinak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Facebook/Beremendi Rendezvények

Így minden háztartásba a hétvégéig eljut a tartós élelmiszereket, fertőtlenítő- és tisztálkodószereket tartalmazó csomag, melyek kompakt összeállításában az önkormányzat dolgozói segítettek.

A nagyközség önkormányzata eddig mindent megtett a vírus terjedésének megakadályozásáért, korábban már gondoskodtak a védőmaszkok beszerzéséről, sőt önkéntesek is varrtak eszközöket a lakosságnak, és a közterületeket is folyamatosan fertőtlenítik. Emellett a településen pénzügyi alapot hoztak létre a koronavírus elleni hatékony védekezés elősegítésére, melyre azok felajánlását várják, akik anyagi hozzájárulásukkal segítenének a jelenlegi helyzetben.

Theisz Ferenc, Beremend polgármestere érdeklődésünkre arról számolt be, hogy az 50 férőhelyes idősek otthonában az elmúlt napokban elvégezték a kötelező vírusteszteket, és jó hír, hogy nincs fertőzött az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!