Koronavírus Baranyában

2020.04.18. 18:37

Sokan támogatják a védekezést Siklóson

Zs. K.

Már több mint hárommillió forint gyűlt össze abba a pénzügyi alapba, melyet a siklósi önkormányzat a koronavírus elleni védekezési feladatok finanszírozására hozott létre. Az alap létrehozását a városvezető kezdeményezte, és a képviselő-testület tagjai, a polgármester és az alpolgármester, összesen egymillió forinttal alapozták meg a gyűjtést. Riegl Gábor polgármester megköszönte az eddigi támogatásokat és továbbra is várják a felajánlásokat.

A siklósi városvezetés egyébként már az elmúlt hetekben minden háztartásba eljuttatott egy mintacsomagot, mely védőmaszkot és gumikesztyűt tartalmazott, de mindezen felül is folyamatosan elérhető a városházán és a szolgáltatóházban az önkormányzat által díjmentesen biztosított, többször használatos, mosható textilmaszk. Ezen kívül a védekezés részeként a városgondnokság munkatársai továbbra is fertőtlenítik a közterületeket, fokozottan a gyakran érintett elemeket, padokat, korlátokat.

A város a helyi vállalkozásokat is segíti, a veszélyhelyzetet követő 15. napig az önkormányzati tulajdonú ingatlanban működő cégek mentesülnek a bérleti díj megfizetése alól és azokat a piaci árusokat is ugyanezen kedvezmények illetik meg, akik úgy gondolják, a jelenlegi helyzetben nem tudják folytatni tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!