körkép

2020.04.10. 16:27

Új végzettséget szerezhetünk

Az elmúlt hetekben a megyében is több százan veszítették el a munkájukat, vagy ugyan alkalmazásban maradtak, de otthon, munka nélkül. Amíg ez az időszak tart, mindenképpen érdemes kihasználni az időt, és hasznosan tölteni. Ezt emelte ki a lapunk által megkérdezett munkaerő-közvetítő iroda munkatársa is.

Zs. K.

– Jelen pillanatban nincsenek jó helyzetben a munkaerő-közvetítő cégek sem, ugyanis teljes iparágakban állt le a toborzás szinte egyik napról a másikra. Személyes interjú nélkül a megbízók sem szívesen vesznek fel embert. Vannak persze területek – gyógyszeripar, élelmiszer-kiskereskedelem – amelyek mennek tovább – mondta.

Ebben az időszakban azt tanácsolják, hogy aki teheti, használja a felszabadult idejét tanulásra. Az már bizonyítást nyert, az online oktatás egyre népszerűbb, sőt, ahogy az utóbbi hetek történései rávilágítottak, szükséges is. Az interneten számos olyan céget találunk, amelyek e-learning formában kínálják a képzéseiket, és ezeknek nagy előnye, hogy a jelentkezés után azonnal kezdhetjük is a tanulást. Kérdés, hogy mit érdemes tanulni?

A szakember azt mondja, sok szempontot figyelembe vesz most az, aki elvesztette az állását, de ne akarjunk csak azért könyvelők, pályázatírók lenni, mert úgy véljük, nekik mindig lesz állásuk, és persze a mezőgazdasági idénymunka sem való mindenkinek. Tanulni csak úgy lehet eredménnyel, ha olyan képzést választunk, amely érdekel is bennünket, és a későbbiekben el tudjuk magunkat képzelni az adott munkakörben. Mindemellett ez a mostani egy remek alkalom az idegen nyelvek tanulására, tudásunk felfrissítésére, hiszen kevés olyan szellemi munka van, ahol ez ne lenne hasznos.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint egy olyan online felület létrehozásán dolgoznak, amelyek a hazai kis- és középvállalkozások, illetve munkavállalóik számára elérhető, e-learning alapú képzéseket gyűjtik össze. A portálon lehetőség lesz olyan képzések ajánlására is, amelyeket a veszélyhelyzet miatt ingyenesen tesznek hozzáférhetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!