szép látvány

2020.04.19. 19:00

Virágzik a repce Abaligetnél, lázban tartja a fotósokat

Egészen különleges képet mutat most Abaliget madártávlatból. Mintha egy mesevilágba csöppennénk, pedig csak a repce virágzik.

Németh Krisztina

Beindult a repcevirágzás, ez pedig megmozgatja a természet kedvelőit és a fotósokat egyaránt. Ilyen gyönyörű képet készített olvasónk, Ferenc:

A Mecsek lankái szépen kirajzolódnak Abaligetnél és aki igazán szemfüles, még a barlang bejáratát is megtalálhatja a tó mellett. De mutatjuk másik szemszögből is a falut:

És ha már rácsodálkoztunk a természet szépségére a négy fal mögül, összeszedtünk a fotelből pár infót a repcéről. A mediterrán vidékről származó növényt, már ezer éve termesztik. Egész pontosan időszámításunk előtt 3000 körül is foglalkozhattak vele az Indus völgyében – írja a Wikipédia.

Magyarországon hektáronkénti átlagtermés 2–4,5 tonna között alakul.

És akkor még egy kis repce, ami – ha nem jön nagy eső – még egy hétig biztosan ilyen szép marad. Bár ezt valószínű, a méhek élvezhetik ki a legjobban. Mivel mi otthon maradunk!

Ferencnek gratulálunk a fotókhoz, amit a National Geographic is közölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában