csobbanás

2020.05.18. 09:30

A pünkösdi hétvégén várják először a strandolókat Harkányban

Az önkormányzat a fürdő és a nagyobb szállodák összefogásával május 29-én nyit a Harkányi Gyógyfürdő.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Harkányi gyógyfürdő téli medencéi

Fotó: Dunántúli Napló

A fürdőbelépőket az összefogásban résztvevő szállodák (Thermal Hotel, Dráva Hotel, Baranya Hotel, Hotel Platán, Xavin, DiVina Botique, Lídia, Átrium, Siesta Club, Arborétum, Well Hotel, Harka Hotel és a No Stress Panzió) is értékesíteni fogják, miután összesen közel 20 ezer jegyet vettek a Harkányi Gyógyfürdő Zrt-től.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, az elmúlt időszak nyilvánvalóan nem hatott kedvezően egyik turizmusból élő településre sem. A harkányi önkormányzat is minden erejével azon dolgozik, hogy a veszteségeket csökkenteni tudják és a fürdőváros turizmusát a lehető leggyorsabban újra tudják indítani. Az összefogással kapcsolatban kiemelte: természetesen nem csak az önkormányzat és a fürdővállalat érdeke, hogy a fürdőbe gyorsan visszatérjenek a vendégek, hanem minden Harkányban tevékenykedő turisztikai szereplőé is, így a vendéglátóhelyek, szállásadók, kisebb-nagyobb üzletek is várják, hogy minden a korábban megszokott módon működhessen.

- Ahhoz, hogy a város motorjának számító fürdő a lehető leghatékonyabban tudjon újraindulni, elengedhetetlen a közös munka. A harkányi turisztikai élet szereplői – beleértve a szállásadókat és a művelődési házat is – mindent megtesznek azért, hogy a fürdőbe és a városba visszatérjen az élet.

Zsadányi Zsolt, a Harkányi Gyógyfürdő marketing-igazgatója elmondta, egyelőre a Lepke medencék állnak majd a vendégek rendelkezésére május 29-től minden nap 10-től 18 óráig és egy időben 750 ember tartózkodhat a strandon. A beléptetéshez egyelőre egy egységes, kedvezményes jegytípust vezetnek be. A vendégek a Bajcsy-Zsilinszky utcai főbejáraton tudnak a fürdőbe lépni.

Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt elnök-igazgatója hozzátette, felkészültek arra, hogy a vendégek és a dolgozók egészségének megőrzése szempontjából is a lehető legbiztonságosabban nyissanak, természetesen maradéktalanul betartva a Nemzeti Népegészségügyi Központ kötelező érvényű üzemeltetési feltételeit.

Eszerint egyebek mellett a kilincseket, korlátokat, villanykapcsolókat, vizesblokkokat óránként takarítják, fertőtlenítik. Mindemellett már a beléptetésnél, a pénztáraknál felfestéssel jelölik a betartandó távolságot, és a lehető legtöbb pénztár megnyitására törekednek a várakozás elkerülése érdekében. A pénztárosoknak kesztyűt, szájmaszkot, vagy plexi védőfalat biztosítanak és a beléptetésnél kézfertőtlenítőt biztosítanak a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!