Népi Építészeti Program

2020.05.07. 11:46

Előkészítik a tájház szakszerű felújítását Zengővárkonyban

Megkezdhetik a tájház rekonstrukciójának előkészítő munkálatait, ehhez csaknem kilencszázezer forintos támogatást nyert a település önkormányzata a Népi Építészeti Program keretén belül.

M.R.

– Mivel a tájház műemléki védelem alatt áll, bármilyen munkát csak alapos előkészítés után lehet megkezdeni – tudtuk meg Fülöp Csabától, Zengővárkony polgármesterétől. – Értékleltárt, építészeti tervdokumentációt kell készíteni, erre kaptuk most a támogatást. Később magára a rekonstrukcióra is fogunk pályázni.

A polgármester elmondta, hogy sikeres pályázat esetén egyrészt a tájháznál található Míves Tojás Múzeum hátsó épületének tetőszerkezetét újítanák fel, valamint a teljes épületben korszerű fűtésrendszert alakítanának ki. Emellett a régi füstös konyhát is rendbe szeretnék hozni, ahol később rendezvényeket tartanának. A szakhatóságokkal való együttműködés pedig már a tervek előkészítésénél szükséges, hiszen a felújítás során fontos, hogy a tájház eredeti jellege megmaradjon, a védett értékek ne sérüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!