programnak is jó

2020.05.23. 08:00

Fűzbunkit építenek a tanösvényre Kistótfalun

Szombaton az érdeklődő természetjárók is bekapcsolódhatnak a készülő Hétágfa tanösvény kialakításába.

Zs.K.

Kistótfalu határában a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás pályázati támogatásából egy interaktív túraút készül speciális, nem megszokott tematikával. Az ösvényszálak az öt alapelem láncolatán vezetnek végig, hiszen a föld, víz, fa, levegő, tűz elemek analógiáján keresztül ismerhetjük meg legegyszerűbben a minket körülvevő világot.

A Hétágfa Egyesület tagjai Böröczki Ágnes kosárfonó segítségével a hétvégén egy fűzbunkit fognak építeni a második állomáson (a pontos helyszín elérhető a közösségi oldalukon), és szombaton dél­előtt a kirándulók és a lelkes természetjárók is bekapcsolódhatnak a nagy munkába, hogy együtt egy kaput és más kreatív installációt is készítsenek.

A készítők a Hétágfa tanösvény állomásait tovább színezik majd a felnőttek számára is szórakoztató, ismeretterjesztő elemekkel, különböző mesékkel és játékötletekkel. Az interaktív túraút a tervek szerint ősztől lesz majd látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!