Koronavírus Baranyában

2020.05.04. 09:22

Körbetekerte a Balatont egy szobabiciklivel a pécsi adjunktus

Nem csak fut, hanem kerékpározik is Dr. Cselik Bence. A karanténban beindult pécsi adjunktus pár hete 42 kilométert tett meg anyósa kertjében, most viszont szobakerékpárra pattant, hogy a Balatonon túrázzon. Persze csak képletesen.

Németh Krisztina

Bence és az ő Balatonja, azaz a mama kertje

Először futott, most bringázott egy pécsi kertben

Felrobbantotta az internetet annak a pécsi srácnak a futása, amiről a maratonista nekünk mesélt először. Akkor Dr. Cselik Bence a kedves mama kertjét taposta le, hiszen 527 kört tett meg egy 80 méteres, előre kijelölt pályán. A táv 42 kilométer volt, azaz egy maraton. Bence úgy néz ki nem szenvedett sokáig az izomláztól. Újabb dobása volt a hétvégén. Igaz, ezúttal kerékpárral, ami nem halad, mégis kidörzsöli a hátsó fertályt.

- Nem akartam a sporttal megállni, ezért bringára pattantam és 200 kilométer volt a cél, ez a Balaton körüli távnak felel meg – mondta Bence, akinek anyósa kertjébe egy spinning bringát szállítottak a barátai, hogy azzal rója le a tókört. Képletesen.

Modellezte a terepet

Bence és a mindenre jó kemping asztal, amin a Balaton térképe is ott pihen

Aki már tekert ilyen bringán tudja, hogy a pedálok kicsit könnyebben pöröghetnek a talp alatt. De Bence ennek sem a könnyebbik felét fogta meg.

- Ahol emelkedő volt, ott tettem ellenállást a kerékre, így sokkal nehezebben is tudtam hajtani a bringát – árulta el Bence, aki bár egy helyben ült, mégis Balaton-térkép segítette az eligazodásban. – Így tudtam, mikor járok olyan helyen, ahol van egy kis domb – tette hozzá.

Videónk Bence korábbi futásáról

„Nehéz volt a változatlan környezet”

Bence korábban elárulta, hogy extrém monotónia tűrése sok hosszútávú versenyen átlendítette már, most azért az egy helyben tekerés kicsit neki is betett.

- Egy Balaton körbetekerésénél élvezetesebb versenyt nehezen tudok elképzelni, most viszont szerintem anyósom kertjében már nincs olyan részlet, amit ne ismernék – mondta nevetve Bence, aki eddig több mint 10 órát „karanténsportolt” a drága mama kertjében.

Jobb időt tekert most, mint korábban

Bence és az ő Balatonja, azaz a mama kertje

Bence volt már a Balaton körüli versenyen, azaz a sokak által szeretett Tour de Pelson. Az aszfalton kicsivel több mint 7 óra alatt, míg most 5 óra 26 perc alatt tudta le a 200 kilométeres távot.

Föld körüli tekerésre hívja a sportbarátokat

Bence most sem gondolt csak magára, sőt! Szeretné megmozgatni a magyarokat és nem kevesebb mint egy Földkerülésre invitálja a kerekezőket. A 40 nap alatt a Föld körül egy olyan országos kezdeményezés, amit a Pécsi Tudományegyetemmel indított május 2-tól. A nem akármilyen bicikli túrára 40 napig lehet itt jelentkezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában