Koronavírus Baranyában

2020.05.07. 07:10

Nem bír magával, 100 km-t köröz majd hosszúhetényi háza körül ez a srác

A pécsi karanténkihívásra válaszol Csábrák András, aki Hosszúhetényben szombaton 100 kilométert fut két utcát megjárva. Mi van itt?

Németh Krisztina

Jóban rosszban

Nagyon úgy tűnik, hogy beindította a lábakat a pécsi Dr. Cselik Bence, miután anyósa kertjében lefutotta a 42 kilométert. A pécsi srác pár hete 527 kört megtéve teljesítette a maratont, egyedül. Bence viszont szerette volna barátait is megmozgatni. Így kihívta Csábrák Andrást is. A Hosszúhetényben élő férj pedig úgy döntött, bevállalja:

100 kilométert tesz meg háza körül!

Nekem ezt még leírni is fáj, de hát Andrást ismerve nem lepődök meg. Ő az, aki egy versenyen szembe fut veled, mert a rajt előtt már két órával elindult, hogy teljesítse a kiírt táv dupláját, tripláját és így tovább. Ultrafutónak hívják, na (a szerk.)

A kedves feleségén múlik, mi lesz a sorsa Andrásnak

Jóban rosszban. Kata a futásra is vevő

Bár ebben az időszakban az asszonyok nem morognak túl sokat a haverok és sörözések miatt, hiszen javarészt mindenki otthon ül. De András felesége a futásra sem túl kényes. Sőt, fel sem kapta a fejét, amikor a ház ura bejelentette, szombatra milyen változatos programot talált ki a ház körül. És nem a kertészkedésre gondolt.

- A frissítésben mindig a feleségem, Kata segít. Ő már elég sok versenyen megtette ezt értem. Ismeri a szokásaimat és a fáradság különböző fázisait. Jól tudja kezelni a helyzeteket. Jól kiegészítjük egymást. Szerencsésnek mondhatom magam – mondta a fiatal férj.

100 kör egy 1 kilométeres pályán

Csábrák András

Csak, hogy el tudjuk képzelni, 100 kilométer annyi, mintha Pécsről elautóznánk Eszékre. De Andris nem megy olyan messzire, csak kiugrik a ház elé egy „kis” mozgásra, ami 9 órán át tart majd.

Pécsről autóztál már Eszékre? Andris ezt futva teszi meg és a ház körül

- Egyrészt praktikusnak éreztem a házunk elől indulni, és így a frissítés egyszerűen megoldható. Másrészről ezen az körön a szintemelkedés minimális. Ami Hosszúhetény esetében nem sok helyen mondható el. Az ilyen típusú körözős versenyeknél ez sokat jelenthet, különösen a vége felé – árulta el az útvonal kijelölésének praktikus oldalát András.

Már azt sem tudja, hányadik 100-asa ez

Íme a pálya, azaz a hosszúhetényi Morolo utca

Andrástól nehéz megkérdezni, hogy hányszor futott ekkora távot, mert már nem nagyon számolja. Szerintem ilyenkor tér és idő is eltűnik az ember körül és csak létezik a futás közben.

- Három éve futom ezeket a távokat. Talán 15-ször tettem meg már 100 kilométert egyhuzamban. Volt ebben sokféle versenytípus is. Aszfaltos körözős, terep, Balatonkerülő, 12 órás, 160km-es. Mindegyik táv más felkészültséget igényel fizikálisan és mentálisan is. Tavaly például a inkább a 12 órásokat erőltettem. Sárváron sikerült is a dobogó legfelső fokára álljak, de a legjobbamat Balatonfüreden futottam 133,3 km-el- Ott ez a második helyre volt elég. Évente kb 4-5 ilyen típusú versenyre megyek ha van lehetőségem. Ez most rendhagyó lesz. Remélem többeknek kedvet csinálhatok a futáshoz – tette hozzá András.

A Rajt május 9-én, szombaton lesz 7.00 órakor Andrásék háza udvarából, aki csak szerényen Hetényi nem100as-nak keresztelte az eseményt!

Cselik Bence kihívására eddig nemcsak Andris, hanem a világon is ismert és elismert, pécsi ultratriatlonista Mindum Károly is válaszolt. Ő az elmúlt hétvégén Pécs és Orfű között tekert cirka 200 kilométert. Tegyük hozzá gyorsan, hogy Pécs és Orfű táblától tábláig körülbelül 15 kilométer. A kihívásra még hárman nem reagáltak, félve jegyzem meg, hogy az egyik én vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!