Koronavírus Baranyában

2020.05.15. 08:23

Vadétellel köszönik meg a munkájukat

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítéséhez.

T.V.

Vért vesznek egy férfitől koronavírusteszthez a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, egy barcsi orvosi rendelőben 2020. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A széles körű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok által elkészített vadételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott vadhúst adományoznak a kórházak számára. Az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára.

Baranya megyében is vad­étellel vendégelik meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ egészségügyi intézményének dolgozóit munkájuk elismeréséül.

Mintegy 350 kilogramm húst ajánlottak fel most

Megyénkben Balaskovics József és Papp János András tájegységi fővadászok koordinálták a programot és gyűjtötték össze a megyei vadásztársaságok felajánlásait.

A Mecsekerdő Zrt., Bóly Zrt., Liget Vt., Cselevölgye Vt., Zalátai Vt., Greenfield Vt., Somogyhárságyi Nimród Vt., Dél-Zselic Vt. és a Bükkösdi Bikkmány Vt. által felajánlott gímszarvasokat a Kaposvári Egyetem Bőszénfai „Zselicvad” vadfeldolgozó üzeme dolgozta fel konyhakészre, és a vadételt az Eurest Kft. profi csapata készítette el. Mint azt Balaskovics József tájegységi fővadásztól megtudtuk, a megyei vadásztársaságok által felajánlott 350 kilogramm vadhúsból mintegy 1200 adag ételt készítettek el, ezzel vendégelték meg az egészségügyi dolgozókat. A Baranya megyei vadászokkal és a programhoz csatlakozó segítőkkel közösen így fejezik ki nagyrabecsülésüket az egészségügyi dolgozóknak áldozatos helytállásukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!